Validarea – in relatiile de prietenie

Atunci cand ai un partener, cel mai probabil, prietenii lui vor deveni si prietenii tai. Sau cel putin asta se va incerca. E greu de crezut ca un cuplu casatorit nu va incerca sa socializeze si sa lege legaturi stranse cu alte cupluri formate din prietenii membrilor cuplului si partenerii acestora. cupluri prietene forbetterandworse com Dar ce viitor au relatiile de prietenie dintre cupluri si cum se leaga ele?

In functie de importanta pe care o acorzi acestei intalniri, si emotiile pot fi inexistente sau foarte puternice. Sa cunosti un cuplu de persoane casatorite poate insemna o presiune puternica si ceva emotii. Daca partenerul tau iti propune sa ii cunosti un vechi prieten de liceu, urmand ca la intalnire sa participe si sotia acestuia, ar putea deveni stresant gandul ca trebuie sa faci o impresie buna si sa incerci sa sustii si sa cultivi relatia pe care cei doi prieteni vechi o au.

Prima intalnire intre doua cupluri seamana cu „prima intalnire” pe nevazute.

Iti poti face griji dintr-o multime de cauze, de la lipsa de chimie si pana la pauzele din conversatie. Daca nu vom avea nimic in comun? Daca nu ii voi placea sau nu ma vor placea ei pe mine?

Din punctul meu de vedere, exista cateva puncte esentiale pe care orice intalnire le bifeaza: Respingem sau validam in primele 30 de secunde. Pana la urma, acesta este timpul necesar pentru a ne facem o prima impresie despre cineva. Analizam miscarile, mimica, gesturile, etichetam si incadram. Am putea spune aproape ca viitorul relatiilor este pecetluit din primele 30 de secunde.

A intarziat mai mult decat am putea accepta? E neglijent? Distant? Nu aveti prea multe in comun? Nu are simtul umorului? Acestea pot fi cauze pentru care orice relatie dureaza maxim 30 de secunde. Indiferent daca e vorba de o intalnire de dragoste sau o intalnire cu un potential nou prieten, orice final de intalnire inseamna o analiza a calitatii timpului petrecut impreuna.

Ma place sau nu? Ne vom mai intalni?

Cu totii ne dorim sa fim placuti de ceilalti si asta ne face sa ne dorim sa fim acceptati, validati. De aici si stresul primei intalniri, indiferent de specificul si contextul ei. foto: forbetterandworse.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s