Hedonismul sau dependenta de… placere

 

 

          Un must have al zilelor noastre este dependenta. SUA, tara mama a impulsurilor nocive, devenite obositoare compulsii, a transmis prin vedetele sale filiforme, bulimice, anorexice, narcomane, nimfomane, cleptomane sau napadite de multe alte obsesii un model de comportament aberant. Aceste comportamente sunt promovate ca modele de urmat pentru tinerele generatii care, mai mult decat generatiile anterioare, sunt in dificultate cand trebuie sa discearna intre bine si rau.
        Doua “maladii” trendy ale secolului sunt: pofta exagerata de a manca si dependenta de sex.

       Haideti sa ne imaginam doua situatii:

        O femeie cu forme exagerat de pline, visand inca la valuri de frisca, rauri de ciocolata si munti de inghetata, patrunde timida in incaperea pe a carei usa sunt trecute doua majuscule: GA

        – Buna! Sunt Salma si sunt… gurmanda…

          Un grup de oameni cu fete bucalate ii zambesc incercand sa o linisteasca si vrand sa-i spuna ca acum, odata constientizata „boala”, vindecarea este aproape. Nu acelasi lucru il transmit burtile lor generoase, revarsate peste turul pantalonilor sau falcile rotunjite. S-ar putea spune ca lupta impotriva kilogramelor este pierduta.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Give me the food – Miss Platinium

     

           Usa unei alte incaperi, pe care sunt scrise literele DSA, se deschide si un barbat paseste intr-o camera unde priviri lascive ii urmaresc fiecare miscare, fiecare gest, fiecare tresarire, ii devoreaza chipul ca apoi sa coboare, cuprinzand intregul trup.

           – Buna! Ma numesc Gogu si sunt… fustangiu…

            -Buna, Gogu, ii raspund toti in cor.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

       

Dirty Hot Sex Song – Pepper

 

             Chiar daca cele doua nume ale grupurilor dependentilor anonimi sunt fictive, situatiile prezentate mai devreme zugravesc doua intalniri, una a gurmanzilor anonimi si o alta a dependentilor de sex, intalniri gandite dupa modelul celor organizate pentru alcoolicii anonimi.

           Cele doua trenduri au succes si la noi. Pentru primul caz avem scuza ca, asa cum spune si melodia de mai sus, suntem romani si pofta exagerata de a manca e genetica. Cu toate acestea, exista un principiul de baza al AA, principiul celor 24 de ore, care adaptat, este folosit cu succes si in modelele GA si DSA . Varianta originala o gasiti si pe site-ul alcoolicilor anonimi din Romania (http://www.alcooliciianonimi.ro).

             Asadar, daca vreti sa scapati de o dependenta sau vreti sa va ajutati un prieten, iata cum am adaptat acest must do, care, in conceptia specialistilor, este o etapa in „drumul catre vindecare”:

          PRINCIPIUL CELOR 24 DE ORE

           AA (alcoolicii anonimi): Nu facem nici un fel de promisiuni: nu spunem ca nu vom mai bea „niciodata”. Incercam mai degraba sa ne conformam unui principiu pe care, de comun acord in AA, il numim „principiul celor 24 de ore”. Ne straduim sa ramanem abstinenti numai pentru urmatoarele 24 de ore. Incercam, pur si simplu, sa traim o zi fara alcool. Daca simtim impulsul de a bea, nici nu-i cedam, nici nu-i rezistam. Ne limitam doar la a amana aceasta bautura pe maine.

            GA (gurmanzii anonimi):Nu facem nici un fel de promisiuni: nu spunem ca nu vom mai manca dulciuri si junk food „niciodata”. Incercam mai degraba sa ne conformam unui principiu pe care, de comun acord in GA, il numim „principiul celor 24 de ore”. Ne straduim sa nu mancam dulciuri si junk food numai pentru urmatoarele 24 de ore. Incercam, pur si simplu, sa traim o zi fara dulciuri si junk food. Daca simtim impulsul de a manca, nici nu-i cedam, nici nu-i rezistam. Ne limitam doar la a amana aceasta masa copioasa pe maine.

  • Un roman din doi risca sa ajunga obez
  • 80% dintre persoanele cu diabet au fost sau sunt obeze

 

prajituriiiii

             DSA (dependentii de sex anonimi):Nu facem nici un fel de promisiuni: nu spunem ca nu vom mai face sex „niciodata”. Incercam mai degraba sa ne conformam unui principiu pe care, de comun acord in DSA, il numim „principiul celor 24 de ore”. Ne straduim sa ramanem abstinenti numai pentru urmatoarele 24 de ore. Incercam, pur si simplu, sa traim o zi fara sex. Daca simtim impulsul de a face sex, nici nu-i cedam, nici nu-i rezistam. Ne limitam doar la a amana pe maine.

 Freud considera dependenta de sex ca fiind un mecanism prin care individul face fata unui simt accentuat al masculinitatii, combinat cu anxietatea referitoare la femei, intimitate, agresivitate si competitie.

        sex

Cateva sfaturi pentru mancacioase…

 

1. Daca stii ca nu te poti abtine de la mancat, roaga pe cineva sa te ajute. Ai nevoie de cineva care pur si simplu sa nu te lase sa te apropii de farfuria plina.

 

 

 

 

 killer-dog

 

2. In cazul in care stapanirea poftei exagerate de a manca inca iti pare un lucru extrem de dificil, ai nevoie de cateva exercitii care sa te mentina in forma:

 

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

 

Move your ass

 

3. Daca vi s-a parut prea dificil exercitiul de mai devreme, iata un program care presupune un efort mai mic:

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

 Move your body, babe!

   

Cateva sfaturi pentru „iubaretzi”..

 

Se poate si altfel… Love is in the air…

 

in-pat-cu-dusmanul

 

Nu intindeti coarda!

 

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

 Atac la sex

4 comentarii la „Hedonismul sau dependenta de… placere

  1. nu stiu de ce dar tot mai multi babrati sunt dependenti de munca. imi placeau mai mult in trecut cand intalneai dependenti de sex:)

    very good stoy!

  2. Aveti mare dreptate si un umor foarte fin.Cred ca vindecarea binefacatoare ar putea consta din tranzitia de la depedenta la obsesie.Adica sa ne transformam din dependenti in obsedati care nu isi implinesc dorintele.Pana la urma obsedatii nu dezvolta nici un fel de dependenta, oentru ca ei nu isi implinesc dorintele.

Lasă un comentariu